Vievyje duris atvėrė „Sakartvelo skonis“

Jei turi svajonę, ją ilgai puoselėji, sieki jos, nors tenka sunkiai darbuotis – svajonė pildosi su kaupu. Tai įrodė charizmatiškoji kartvelo Nikoloz Berulavos ir lietuvaitės Sandros Vilkelytės-Berulavos pora iš Elektrėnų. Nuo 2021-ųjų pradžios Elektrėnuose gaminę kartveliškos virtuvės maistą išsinešti, prieš aštuonis mėnesius suvokė, kad svajonę reikia tobulinti – mat užsakymų gausa tokia didelė, kad patalpoje pasidarė per ankšta. Teko ieškoti atskiros patalpos... Ir tai išsipildė! Gruodžio 10-osios rytą Vievyje, Kauno g. 22, šalia patalpos, pažymėtos 5-uoju numeriu, vyko neregėta iškilmė – Sakartvelo (Gruzijos) virtuvės „Sakartvelo skonis“ atidarymas.

Silvija BIELSKIENĖ

,,Mažąjį Sakartvelą“ įrengėme vietinių auksarankių pagalba

„Sakartvelo skonis“ įkūrėjai Nikoloz ir Sandra Berulavos, kurie savo nuostabiomis šypsenomis sutiko į renginį atvykusius svečius, priėmė gėles, dovanas, išklausė nuoširdžių palinkėjimų. Didžiąja kulminacijos akimirka tapo įėjimo į patalpas raudonos juostelės iškilmingas perkirpimas, kuris simbolizuoja naują startą į didelę, ilgai puoselėtą, įgyvendintą svajonę.

Kaip liudija pati „Sakartvelo skonio“ savininkė Sandra Vilkelytė-Berulava, „įgyvendinant „Sakartvelo skonio“ projektą tvirtai laikėmės savo įsitikinimų ir vertybių – smulkaus vietinio verslo rėmimo principų. Tad mūsų naujus namus, kaip mes patys dažnai vadiname ,,Mažuoju Sakartvelu“, įrengėme vietinių auksarankių pagalba“. Padėkojusi visiems už sveikinimus ir pati įteikė dovaną – tarsi Kalėdų Senelis pasirodė vienas garsiausių saksofonininkų Lietuvoje – Juozas Kuraitis, kuris savo atliekama muzika suteikė nenusakomo gerumo, iškilmingumo pojūtį.

Neapsieita ir be torto su viena žvakute – mat lygiai prieš metus, gruodžio 10-ąją, Sandra pagamino pirmąją sakartveliško patiekalo „Badridžani“ porciją. O štai, po metų, sulaukusi jaudinančios akimirkos, svajonių išsipildymo ir sunkaus darbo rezultato – pati atvėrė sakartveliškų patiekalų gamybos cechą Vievyje. Berulavos pristatė ir naują komandos narę, atvykusią iš Sakartvelo į Vievį, didžiausią intelektinį turtą – nuostabiąją virtuvės šefę Irmą Chakvetadze – kartveliškų patiekalų gamybos profesionalę, turinčią didelę patirtį savo darbe.

Iškilmingame „Sakartvelo skonio“ patalpų atidaryme jautėsi vien geranoriškumas, bičiulystė, džiaugsmas, pasididžiavimas nuostabaus vidinio grožio Berulavų šeima. O kur dar vaišės su sakartvelišku maistu!

Džiugu, kad jaunieji verslininkai neliko ir be Elektrėnų savivaldybės dėmesio – juos pasveikinti atvyko meras Kęstutis Vaitukaitis, kuris itin džiaugiasi, kuomet verslo trasoje pasirodo jauni, energingi, sąžiningi, nebijantys darbo mūsų savivaldybės verslininkai.

 

Padėkos pagalbininkams

 

Sandra Vilkelytė-Berulava savo ir vyro Niko vardu dėkoja: „Tariame AČIŪ kiekvienam, kuris įdėjo dalelę savo širdies į mūsų naujuosius namus. Pirmiausia nuostabiajai Brigitai iš kompanijos UAB „Audores“, kuri padėjo pasirūpinti restoranų technikos įranga iš Italijos. Toks darbuotojas, kaip Brigita, yra tikras deimantas! Labai ačiū už intensyvų bendravimą ne tik technikos klausimais, bet ir paties verslo kūrimo etapais, nes būtent nuo skambučio Brigitai ir prasidėjo kelionė – žingsnelis po žingsnelio link mūsų svajonių kartveliško maisto namučių kūrimo. Dėkoju baldų gamybos įmonei „Jaukių namų dirbtuvės“; graviravimo ant medžio, reklaminių puodelių įmonei „Lauros dirbiniai“; už „digital design“ dizaino paslaugas įmonei „MPO Creative Design“; už nerūdijančio plieno gaminius Remigijui Ragaišiui iš Kaišiadorių; Elektrėnų savivaldybei; LR Seimo narei Silvai Lengvinienei, UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ komandai; Ilonai Pranckevičienei su vyru; Vaidai Jurevičienei; Ramintai Vaivarienei; ypač dėkoju įmonei „Auroleta“ – ir ne tik už roletus, bet ir už pradžią – buvo viena ištikimiausių klienčių, kuri leido išsipildyti svajonėms. Nuoširdžiai dėkoju savaitraščio „Elektrėnų žinios“ redaktorei Silvijai Bielskienei. Labiausiai tariu AČIŪ savo tėvams ir vyrui, kurie buvo visa ko pradžios dalimi. Ačiū savo mylimiausiam tėčiui už tai, kad išmokė dirbti atsakingai, profesionaliai siekti savo užsibrėžtų tikslų! Ačiū kiekvienam, kuris užsakėte maisto mūsų kelio pradžioje iš „Sakartvelo skoniai“ Elektrėnuose, kurie rašėte, palaikėte, leidote mums augti, tobulėti ir eiti pirmyn. Ačiū labai labai! Tik jūsų dėka šiandien mes esame čia. Lauksime svečiuose.“

 

„Mūsų pagrindinė taisyklė augant – kokybė“

 

Ir kaip savo vizitinę kortelę pažadėjo: „Mūsų pagrindinė taisyklė augant – kokybė. Tai liečia tiek pačius patiekalus, tiek tvarumo temą – tad mūsų naudojamos pakuotės ECO, jokio plastiko. Naudosime popierinius maišelius išsinešti. Aukime kartu, saugokime gamtą. Viskas įskaičiuota, daugiau jokių papildomų mokesčių. Lauksime išankstinių užsakymų ir visų savo svečių Vievyje.“

 

Pasivaikščiojau po meniu

 

Na, o aš nors virtualiai „pasivaikščiojau“ „Sakartvelo skonio“ meniu puslapiais.

Radau Chačapuri megruli (mielinės tešlos su sūrio įdaru kepinį), Kudbari (mielinės tešlos su kapota jautiena, kiauliena, svogūnais, česnaku), Badridžani (baklažanų suktinukus, išdėliotus ant rukola salotų, dekoruota granato sėklomis).

Radau pristatytą ir naujieną, Sakartvelo virtuvės pasididžiavimą – Chinkalius. Tai didžiuliai kartveliški ,,koldūnai'' su sultingu mėsos įdaru viduje, kuriuos galima užsisakyti virtus arba nevirtus, supakuotus po 10 vnt. dėžutėje. Pridėta ir virimo instrukcija. Juos galima ir užsišaldyti, vėliau išsivirti.

Dar viena naujiena – Charčio sriuba: tradicinė aštroka sriuba su jautiena, pomidorais, ryžiais, kalendra, petražolėmis ir kartveliškais prieskoniais.

Tai pradinis meniu, kuris laikui bėgant bus papildomas naujais patiekalais.

Noriu priminti, kad šeima turi ir kelionių agentūrą į Sakartvelą „Niko Tour“, apie tai informaciją rasite „Facebook‘o“ paskyroje https://www.facebook.com/NikoTourGeorgia.

 

Informacija patiekalų užsakymams

 

Adresas: Kauno g. 22, Vievis (Turgaus pastatas, patalpa Nr. 5 (nuo pašto pusės)).

Darbo laikas: II–VI  11:00–19:00 val.  I ir VII – poilsio dienos.

Veikimo principas: norėdami užtikrinti aukščiausią patiekalų ir aptarnavimo kokybę, užsakymus priimame iš anksto (bent prieš 1 dieną). Stengiamės turėti ir ekstra patiekalų, tad galima teirautis ir tą pačią dieną.

Užsakymai priimami tel. 8 603 66 540.

„Facebook‘o“ paskyroje http://www.sakartveloskonis.com/.

Atsiskaitymo būdai: banko kortelėmis, grynaisiais, pavedimu.



<- Grįžti į atgal

Daugiau nuotraukų