Sandros Vilkelytės-Berulavos sėkmės istorija!

Gegužės 25 d. Elektrėnų profesinio mokymo centre vyko filmavimas „Sėkmės istorija“, kuriame dalyvavo elektrėnietė Sandra Vilkelytė-Berulava. Šia proga Sandra nutarė pristatyti ir papasakoti gruziniško maisto įmonės „Sakartvelo skoniai“ Elektrėnuose sėkmės istoriją.

Esu Sandra Vilkelyte-Berulava, „Sakartvelo skoniai“ įkūrėja ir vadovė. Kartu su vyru kartvelu Nikoloz įdedame visą širdį į maisto gamybą ir šeimos versliuko vystymą. Gaminame kartveliškus patiekalus: badridžani, chačiapuri, kubdari, charčio megruli, kepame gruzinišką tradicinį šašlyką.

Viskas prasidėjo nuo to, kad mes visi vaikystėje svajojame kažkuo būti – mano svajonė buvo gaminti! Pagrindinis vaikystės žaidimas buvo kavinė. Gamindavau maistą, nešdavau šeimai ant stalo, aptarnaudavau juos ir, žinoma, už tai pateikdavau ir sąskaitą apmokėti.

Vėliau, kai reikėjo rinktis profesijos kelią (gaila, bet tais laikais virėjo specialybė nebuvo populiari ir vertinama), pasukau kitu keliu, tuo metu ,,ant bangos“ buvo verslo vadyba ir administravimas.

Baigusi mokslus dirbau didelėse tarptautinėse ir Lietuvos verslo organizacijose, o širdyje vis degė liepsna maisto gamybai. Tad paralelėje su intensyviu darbu sugebėjau derinti ir įvairius gamybos kursus, tokius kaip 10 savaičių trukusius ČIOP ČIOP kulinarijos kursus.

Pagaliau, po 10 metų karjeros verslo sektoriuje – gamybos, konstrukcijų įmonėse, patraukiau į turizmo sektorių, arčiau savo svajonės. Dažnai keliaudama į Sakartvelą (Gruziją), mokiausi ten gaminti gruziniškus patiekalus, gilinausi į vienos turtingiausių pasaulio virtuvių specifiką.

Turizme sekėsi nuostabiai, klientų ratas augo, kol visą pasaulį sustabdė COVID-19 pandemija. Būtent šiame iššūkių pilname etape, visiškai sustojus, nusprendžiau: laikas nuo kažko pradėti, kad pagaliau įgyvendinčiau savo svajonę – turėti savo maitinimo įstaigą. Įstojau mokytis į EPMC, augti ir stiprėti maisto gamybos, restoranų sektoriuje.

Jau trečią dieną mokykloje gaminau badridžani ir juos pardavinėjome mokyklos kavinėje. Degustaciją atlikusių žmonių susižavėjimo ir liaupsių metu, nusprendžiau, jog nėra ko delsti, reikia veikti! Pradėjau tvarkyti dokumentus maisto gamybai. Sėkmingai gaminome mažomis apimtimis ir jau įsirenginėjame patalpas... Netolimoje ateityje mano svajonė virs realybe.

Ačiū visiems, kurie palaikė!

Ačiū visam nuostabiam VšĮ Elektrėnų profesinio mokymo centro kolektyvui, kurių dėka kiekvienam mokiniui yra suteiktas ,,tramplynas“ link savo svajonių išsipildymo. Taip pat tvariam žingsniui į gastronomijos pasaulį Kitchen RULES.

Ačiū, kad esate kartu.

 

„Sakartvelo skoniai“

Sandra & Nikoloz



<- Grįžti į atgal