Skanus būdas sušilti – 3 kaitinančių gėrimų receptai

Kai spaudžia šaltukas ir lauke tamsu, gera įžengti į šviesius ir šiltus namus. Bet kartais vien namų šilumos neužtenka, ir vis tiek jaučiamės sužvarbę. Tokiu atveju puodelis su karštu ir skaniu gėrimu gali padėti jūsų kūnui greičiau sušilti ir atsipalaiduoti. Ir tai neturi būti tik arbata ar kava – per kelias minutes galite pasigaminti karšto šokolado, karšto vyno ar net karšto alaus, jeigu išsirinksite vieną iš šių receptų.

 

 

 

 

Skanus būdas sušilti – 3 kaitinančių gėrimų receptai

Kai spaudžia šaltukas ir lauke tamsu, gera įžengti į šviesius ir šiltus namus. Bet kartais vien namų šilumos neužtenka, ir vis tiek jaučiamės sužvarbę. Tokiu atveju puodelis su karštu ir skaniu gėrimu gali padėti jūsų kūnui greičiau sušilti ir atsipalaiduoti. Ir tai neturi būti tik arbata ar kava – per kelias minutes galite pasigaminti karšto šokolado, karšto vyno ar net karšto alaus, jeigu išsirinksite vieną iš šių receptų.

Jei su šiluma norisi saldumo – karštas šokoladas

Karštais gėrimais ypač norisi mėgautis žiemą- tokiu būdu šildome visą kūną. Bet yra ir daugiau šildančių gėrimų, kuriuos pagaminti reikia vos kelių ingredientų, pavyzdžiui, jeigu turite tamsaus šokolado plytelę ir puodelį pieno, galite pasiruošti karšto šokolado. Paprastai šokoladą reikia kaitinti piene ir laukti, kol šokoladas ištirps, bet galima pasigaminti ir įmantresnį karštą šokoladą. Pagaminti jį be šokolado ir pieno reikia cinamono bei vanilinio cukraus, kurie patobulins jūsų gėrimą. Pirmiausia reikia kaitinti pieną, tada suberti susmulkintą šokoladą, cinamoną bei vanilinį cukrų ir viską nuolat maišyti. Kai ingredientai ištirps, reikia supilti karštą šokoladą į puodelius, o ant viršaus galima pabarstyti kokoso drožlių. Galiausiai tereikia atsisėsti į patogią vietą ir po truputį gurkšnoti šį užburiantį gėrimą.

Jei norisi labiau atsipalaiduoti

Po darbų dažnai norisi ne tik sušilti, bet ir atsipalaiduoti, tad jei turite raudonojo vyno ir gvazdikėlių, šį derinį galima kiek pakaitinti ir tada mėgausitės šiltu alkoholiniu gėrimu. Bet lengvai galima rasti receptą, pagal kurį patobulintumėte savo karštą vyną su keliais papildomais ingredientais. Pirmiausiai gaminant šį klasikinį karštą vyną reikia pasiruošti vandens, cukraus, vieną cinamono lazdelę, vieną apelsiną, gvazdikėlių ir, žinoma, raudonojo vyno. Į puodą supylus vandenį, cukrų ir cinamoną, reikia perpjauti apelsiną ir išspausti jo sultis. Apelsino žievelės vis dar reikalingos, nes į jas įbedus gvazdikėlius, jos taip pat turi keliauti į puodą. Kartais pamaišant, mišinį reikia kaitinti 20 minučių ir tik tada įpilti raudonąjį vyną, vis dar neleidžiant mišiniui užvirti. Viską kiek pakaitinus, tereikia išimti žieveles su gvazdikėliais ir gėrimas bus paruoštas, o jūsų virtuvėje pasklis nuostabių aromatų gama.

Jei ieškote kažko neįprasto   

Jeigu labiau mėgstate alų, jį taip pat galima patiekti karštą, kaitinant jį panašiai kaip ir vyną. Norint paruošti karštą alų pagal receptą, reikia gvazdikėlių, citrinos bei medaus. Kartu su šiais ingredientais pagaminsite išskirtinio skonio alkoholinį gėrimą. Supylus alų į puodą reikia įdėti griežinėliais supjaustytą citriną, medaus, gvazdikėlius ir, jei turite, žvaigždėtąjį anyžių. Tada tereikia viską maišyti ir kaitinti, bet neužvirti. Kai ant paviršiaus atsiras puta, reikia išimti citrinos griežinėlius ir gvazdikėlius, o tada supilti alų į bokalus. Kad gėrimas atrodytų dar gražiau, galima papuošti bokalo kraštus naujais citrinos griežinėliais, prismaigstytais gvazdikėlių.

 

Šaltais žiemos vakarais sušilti galima įvairiai, bet vienas iš skaniausių būdų yra pasiruošti karštą gėrimą. Užtenka turėti kelis ingredientus ir pagal šiuos receptus galėsite pasigaminti karšto šokolado, karšto vyno ar net karšto alaus. Šie gėrimai leis ne tik jums sušilti, tačiau ir pasimėgauti  naujais neįprastais skoniais.

 

                                                                             Straipsnį parengė

 

 




<- Grįžti į atgal